CaritasWat is Caritas nu eigenlijk ?


Caritas is een Latijnse naam voor naastenliefde of liefdadigheid.Caritas is een internationale hulp organisatie die in 165 landen gevestigd is.


Caritas is in de volgende regio's actief: Afrika, Azië, Zuid-Amerika, Midden-Oosten en Noord-Afrika, Noord-Amerika en Oekraïne, maar ook in Europa.


Caritas helpt arme mensen en kinderen die het nodig hebben.

In Europa helpen ze o.a. in Roemenië, omdat daar nog steeds veel armoede is.

Caritas regelt de vrachtwagens en de chauffeurs voor het vervoer van de hulpgoederen.

Daarnaast organiseren ze de konvooien die de ingezamelde spullen o.a. van Duitsland naar Roemenië brengen, bijvoorbeeld ziekenhuisbedden, de inrichting van een Caritas-bakkerij, landbouwmachines en nog veel meer.


Maar ook de medewerkers van Caritas-Achterhoek.nl geven, en verzamelen spullen voor Roemenië. In december brengen ze bijv. in samenwerking met Caritas de schoenendozen zelf naar de scholen en ziekenhuizen, of naar de kinderen thuis.


Caritas bouwt in verschillende landen, waaronder Roemenië, ook weeshuizen en verzorgingshuizen. De mensen in die arme landen hebben onze hulp hard nodig. Ze zijn dankbaar voor alle hulp die geboden wordt, omdat ze zonder hulp ver beneden de armoedegrens moeten leven.

 

In Roemenië zijn sloppenwijken waar Caritas ook hulp biedt aan de bevolking.


Caritas is best wel groot en heeft gelukkig heel veel vrijwilligers.


De medewerkers van Caritas-Achterhoek.nl gaan met een team van Duitse en Nederlandse mensen naar Roemenië in de omgeving van Timisoara en laden hun vrachtwagens altijd uit in het dorp Ciacova. Van daar uit wordt het verder naar de plaats van bestemming gebracht.

.